Novi ciklus projekta „Zaželi“ u Udbini

Udbina

Kao nositelj projekta „Zaželi“ Općina Udbina potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu do 3.017.590 kuna. Ovaj projekt će se provesti u suradnji s partnerima  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Gospić i Centrom za socijalnu skrb, Podružnica Korenica. 

Bespovratna sredstva za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto). Riječ je o projektu koji će trajati 18 mjeseci, a u okviru kojeg će se zaposliti 33 žena s područja općine Udbina koje će se 12 mjeseca brinuti o 198 starijih i nemoćnih osoba. Osim njih, u okviru ovoga projekta općina Udbina zaposlila je još dvije osobe. Riječ je o voditelju projekta koji će biti zadužen za vođenje i nadzor projekta i njegovih aktivnosti te asistenta na projektu koji će biti zadužen za upravljanje aktivnostima i asistiranje voditelju projekta u obavljanju poslova.

Nastavak ispod oglasa

Kako je najavljeno, uz pružanje usluga pomoći starijim i nemoćnim osobama, za 33 zaposlene žene također je projektom omogućeno obrazovanje i osposobljavanje. Žene koje će biti angažirane na ovim poslovima moraju imati maksimalno srednju stručnu spremu i biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a prioritet će imati one koje žive u težim uvjetima.Svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšat će kvalitetu života korisnika pružajući im  pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, ostvarivanju raznih prava, a najviše od svega, podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo. 

L.O.