Vrijedni lovci, članovi Lovačkog društva IX/111 „Kuna“ iz Ličkog Osika imali su i danas radnu akciju. Oni su u otvoreno lovište na područje mjesta Vukšić i Mušaluk pustili u prirodu 21 divljeg zeca iz uzgoja Josipa Sokolića iz Budaka, Lički Osik.

Pravilnim gospodarenjem ukazala se potreba za povećanjem brojnog stanja zeca i „osvježenjem“ krvi, te je donijeta odluka o nabavi zečeva. S obzirom da su najbolja staništa za zeca manja polja pod različitim usjevima sa živicama i mjestimičnim šumarcima, upravo su vukšićko i mušalučko polje idealan prostor u kojem će ovi zečevi oplemeniti populaciju i naći novo stanište.

Ovakav održivi način gospodarenja kojeg u ovom Lovačkom društvu predvodi predsjednik Tomislav Milković zajedno sa članovima Izvršnog odbora i lovcima, u prvom redu povećat će broj divljači, ali i pridonijeti stabilizaciji fonda zečeva, zaštiti prirode i njenih vrijednosti. Valja napomenuti i vrlo važnu činjenicu, a to je savjesno ponašanje lovaca L. D. „Kuna“, kojima je ova akcija tek jedna u nizu koje su zajednički odradili u proteklom lovnom periodu. Prvenstveno uređenje lovačkog doma u Mušaluku, izgradnja čeka, solišta, hranilišta, pojilišta i puteva.

Ovog proljeća u više navrata lovište su zadesili požari većih razmjera uzrokovani ljudskim faktorom. Obzirom da se radilo o nepristupačnim terenima, ukupno zadovoljstvo lovaca, vatrogasaca, mještana Vukšića i Mušaluka, ali i budućih mladih lovaca je nemjerljivo nakon uspješno savladane vatrene stihije.

Što još poželjeti lovcima u ovako uređenom Lovačkom društvu, osim „Dobru kob“, poklonici tradicije i naukovanja Svetog Hubertusa!

M.S./V. B.