Na području Općine Udbina stalno su u pogonu radni strojevi i djelatnici koji na nekoliko lokaliteta realiziraju mnoge infrastrukturne projekte. Novi posao koji kreće ovih dana znakovit je po mnogo čemu. Asfalt će po prvi puta dobiti neki zaseoci u ovoj općini. Zamjenik načelnika Općine Udbina Milan Uzelac i predsjednik Općinskog vijeća Slobodan Bjelobaba obišli su buduće gradilište.

-Riječ je o dionici Podudbina-Gornji i Donji Rebići, rekao nam je Milan Uzelac. Ova je dionica važna iz nekoliko razloga, a svakako  je najvažniji taj što će novu cestu u duljini 3,2 km dobiti naselja s najmanje desetak OPG-a. Vrijednost radova je 2,2 milijuna kuna koji će se financirati iz EU-fondova, a izvođač radova je francuska tvrtka „Colas“. To je u svijetu vrlo poznata građevinska tvrtka koja od nedavno u Hrvatskoj ima svoju ispostavu, ističe Milan Uzelac.

Nekoliko dana prije  početka radova već su započele pripreme za uređenje buduće dionice. Počelo je označavanje ceste prema prethodnim  mjerenjima, dolaze i prvi strojevi… Tako će u roku od 60 dana još dva naselja ove općine po prvi puta imati kvalitetnu prometnu povezanost.

M.S.