Novi kilometri asfalta kao metafora nastavka razvoja općine Udbina

Na području Općine Udbina stalno su u pogonu radni strojevi i djelatnici koji na nekoliko lokaliteta realiziraju mnoge infrastrukturne projekte. Novi posao koji kreće ovih dana znakovit je po mnogo čemu. Asfalt će po prvi puta dobiti neki zaseoci u ovoj općini. Zamjenik načelnika Općine Udbina Milan Uzelac i predsjednik Općinskog vijeća Slobodan Bjelobaba obišli su buduće gradilište.

-Riječ je o dionici Podudbina-Gornji i Donji Rebići, rekao nam je Milan Uzelac. Ova je dionica važna iz nekoliko razloga, a svakako  je najvažniji taj što će novu cestu u duljini 3,2 km dobiti naselja s najmanje desetak OPG-a. Vrijednost radova je 2,2 milijuna kuna koji će se financirati iz EU-fondova, a izvođač radova je francuska tvrtka „Colas“. To je u svijetu vrlo poznata građevinska tvrtka koja od nedavno u Hrvatskoj ima svoju ispostavu, ističe Milan Uzelac.

Nastavak ispod oglasa

Nekoliko dana prije  početka radova već su započele pripreme za uređenje buduće dionice. Počelo je označavanje ceste prema prethodnim  mjerenjima, dolaze i prvi strojevi… Tako će u roku od 60 dana još dva naselja ove općine po prvi puta imati kvalitetnu prometnu povezanost.

M.S.