GOSPIĆ- Kontejneri uobličeni u dupina, žabu i medu od danas su sastavni dio okruženja Dječjeg vrtića „Pahuljica“. Onamo ih je dopremilo poduzeće „Komunalac“ a djeca su o ponašanju prema otpadu učila od gradonačelnika Grada Gospića Petra Krmpotića, njegovog zamjenika Ivana Biljana i direktora „Komunalca“ Mile Devčića. Gradonačelnik Petar Krmpotić odmah je stvorio „istu valnu dužinu“ s klincima.
-Mi smo vas došli pozdraviti i reći vam koliko je važno pravilno razvrstavati otpad. Zato da bismo imali čist zrak, bistru vodu i čist okoliš u kojem živimo. Vi ste sa svojim tetama već ovo radili i zato smo uvjereni da ćete odmah znati što se smije bacati u dupina, što ide u žabu, a koji otpad odlažete u medu!
Ovu je priču nastavio zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan, učeći djecu gdje odložiti koju vrstu otpada. Ispostavilo se da su mališani iz prve odložili stari papir u plavi kontejner u obliku dupina, zelena žaba je „progutala“ plastiku, a medo je primao sav ostali otpad. Nakon toga su djeca s ponosom pokazivala svoj eko-kutak u kojem su od ranije u ručno izrađene kutije spremali različite vrste otpada.
M. S.