Novi koraci suradnje Ličko-senjske županije i Grada Bihaća

Ličko-senjski župan Ernest Petry danas je održao radni sastanak s dr. sc. Franjom Jurićem, savjetnikom gradonačelnika Grada Bihaća. Tema sastanka bila je obnova suradnje između dvije susjedne regije, Ličko-senjske županije i Grada Bihaća kao sjedišta Unsko-sanskog kantona.

Kako je župan Petry istaknuo u priopćenju medijima teme su bile raznovrsne, a odnosile su se na aktualnu migrantsku krizu koja se odvija između RH i BIH, poboljšanje odnosa u prekograničnoj odnosno gospodarskoj i kulturološkoj suradnji između dviju susjednih regija, zajedničkoj suradnji vezanoj uz turističke ponude na rijeci Uni čiji je obalni pojas s BIH strane Une proglašen Nacionalnim parkom.

Nastavak ispod oglasa

Kako navodi u gradu Bihaću danas živi oko 3000 Hrvata koji su najviše naseljeni u mjestima Vedro Polje, Žegar, Križ, Kralje, Vrkašić, Kalina, Dobrenica, Golubić te u podplješevičkim naseljima Vučjak, Zavalje, Međudražje, Mali i Veliki Skočaj.
Također je bitno za spomenuti da Župu sv. Franje Asiškog čine spomenuta podplješevička mjesta, kao i da Župa sv. Franje Asiškog pripada Gospićko-senjskoj biskupiji.

L. O.