Novi natječaj za stipendije Grada Novalje

Grad Novalja

Grad Novalja istaknuo je danas obavijest donesenu na temelju Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i Odluku o visini stipendija u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini. Tako Grad Novalja, Upravni odjel za poslove lokalne samouprave i uprave, Odsjek za gradske naknade i društvene djelatnosti raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.

Za učenike srednjih škola koji se školuju na otoku Pagu iznos mjesečne stipendije je 300 kuna, a za njihove vršnjake koji se školuju izvan Paga isplaćivat će se mjesečna naknada u iznosu od 500 kuna. Studenti koji udovolje potrebne kriterije dobivat će mjesečnu stipendiju od 700 kuna.

Nastavak ispod oglasa

Na popisu deficitarnih zanimanja za srednjoškolce istaknuti su automehaničari, konobari, krojači, auto-limari, dimnjačari, mesari, obućari, pekari i krovopokrivači. Kao deficitarna zanimanja u domenu fakultetske naobrazbe ističu se medicinski, pravni, građevinski, učiteljski, geodetski i agronomski fakultet te policijska akademija i studij kriminalistike.

L. O.