Grad Novalja

Grad Novalja istaknuo je danas obavijest donesenu na temelju Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i Odluku o visini stipendija u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini. Tako Grad Novalja, Upravni odjel za poslove lokalne samouprave i uprave, Odsjek za gradske naknade i društvene djelatnosti raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.

Za učenike srednjih škola koji se školuju na otoku Pagu iznos mjesečne stipendije je 300 kuna, a za njihove vršnjake koji se školuju izvan Paga isplaćivat će se mjesečna naknada u iznosu od 500 kuna. Studenti koji udovolje potrebne kriterije dobivat će mjesečnu stipendiju od 700 kuna.

Na popisu deficitarnih zanimanja za srednjoškolce istaknuti su automehaničari, konobari, krojači, auto-limari, dimnjačari, mesari, obućari, pekari i krovopokrivači. Kao deficitarna zanimanja u domenu fakultetske naobrazbe ističu se medicinski, pravni, građevinski, učiteljski, geodetski i agronomski fakultet te policijska akademija i studij kriminalistike.

L. O.