Dok je Gospić još spavao vrijedni volonteri GD Crvenog križa Gospić od ranih jutarnjih sati radili su na pripremi nove pošiljke pomoći stanovnicima u selima oko Petrinje. Kako nas je izvijestio direktor Vlado Brkljačić radi se bez prestanka.

-Ne gleda se koje je doba dana, niti koji je dan. Naše ekipe na teren dovoze hranu, kućne potrepštine, plin i najlon… Sve što tim ljudima najviše treba. Pri tome rade u prosjeku i po 12-14 sati dnevno. Naše volonterke, uz ostalo, zadužene su za posao logistike.

Kako ste već čuli, jutros je ondje opet bio jači  potres, nitko više niti ne broji koji je po redu. Naša ekipa je upravo u tom trenutku spremala novu pošiljku za teren. Osim što je potres bio jak, potrajao je desetak sekundi. Ljude na terenu to ipak nije omelo u izvršavanju svakodnevnih zadaća.

Svoj radni dan završit će večeras kasno i onda sutra opet iznova. Ovih dana ćemo objediniti grupe volontera iz drugih mjesta naše županije tako da ćemo organizirano i koordinirano kretati u ugrožena područja. Izuzetno smo zadovoljni što možemo barem malo pomoći stanovnicima Banovine pogođenima potresom, zaključio je Vlado Brkljačić.

M.S.