Kao što je i najavio župan Milinović   danas  je  službeno povukao stari prijedlog proračuna te  uputio novi . Novi prijedlog proračuna razlikuje se od onog kojeg je župan uputio prije 6 mjeseci u iznosu od 22,4 mil kn.

Opća bolnica Gospić čeka usvajanje proračuna kako bi krenula u javnu nabavu  za projekt nadogradnje i opremanja bolnice u visini od 19,2 mil kn

Najveće promjene se odnose na Opću bolnicu Gospić u iznosu od  20 mil kn od čega su 19,2 mil kn nepovratna EU sredstva što je potrebno kako bi Opća bolnica Gospić mogla pristupiti postupku javne nabave.

Za proslavu Dana Oluje na Krbavskom polju, ukoliko je bude, izdvojeno je 200 000 kn

Budući  se svake godine  na drugom mjestu obilježava 5. kolovoza,  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti  te Dan hrvatskih branitelja, želja je Marka Perkovića Thompsona da ove godine  to bude na Krbavskom polju te je u novom prijedlogu proračuna župan  predložio 200 000 kn za pokrivanje režijskih troškova i same organizacije proslave.

Za osnovne škole Senj, Korenica, Brinje , Lovinac u proračunu je predloženo novih 0,5  mil kn.

100 000 kn za uspostavu institucije za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

Nakon sastanka sa premijerom Plenkovićem u Zadru, odnosno sjednice Vlade RH Župan je obećao da će učiniti sve sa svoje razine kako bi  Ličko-senjska županija sudjelovala u projektu pomoći žrtvama obiteljskog nasilja. Zato je župan u novom proračunu predložio iznos od 100  000 kn te će taj iznos poslužiti kao institucionalna pomoć žrtvama obiteljskog nasilja.

200 000 kn za regres zaposlenima

Za napomenuti je kako županija nije isplatila uskrsnice te je zbog toga   župan osigurao 200 000 kn za regres za godišnje odmore što po zaposleniku iznosu 2500 kn. Iznos je osiguran za zaposlenike županije, LIRA – e i Zavoda.

Domu za starije i nemoćne osobe preraspodjelom 380 000 kn za poboljšanje zdravstvene zaštite

Kako bi Dom za starije i nemoćne građanima treće životne dobi omogućio što kvalitetniji život i skrb, župan je u novom proračunu predložio  preraspodjelu  380 000 kn za fizioterapeute koji bi trebali skrbiti o najugroženijima.

Milinović i Kustić dogovorili sastanak u ponedjeljak

Župan je  o  navedenim izmjenama obavijestio i predsjednika Skupštine gosp. Marijana Kustića koji je upoznat sa  istim te je dogovoreno da će se eventualne promjene u smislu amandmana i podrške Vlade RH projektima Ličko-senjske županije  još definirati na sastanku koji je zakazan za ponedjeljak, 24.lipnja.

Napominjemo da je Županijska skupština dogovorena za 01. srpnja za 14,00 sati.

Kabinet župana/L.O.