Gotovo 30 milijuna kuna stajat će projekt izgradnje spojne ceste na diobnici Studenci-HE Sklope u ime Općine Perušić ugovor s izabrani izvođačem radova „ST-Gramit“ d.o.o. iz Splita potpisao je načelnik Ivica Turić. Izvođač radova ima obvezu u roku od dvije godine obaviti ugovorene radove. Pripremni radovi očekuju se u naredna 4 mjeseca, dok se početak radova na samoj trasi buduće ceste očekuje početkom naredne godine. Potpisivanju su prisustvovali predstavnici Hrvatske eletroprivrede iz Zagreba.

Ovaj  projekat obuhvaća izgradnju 8,5 km ceste u punom profilu sa potrebnom infrastrukturom te svom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, vijaduktom u dužini od 22 m preko željezničke pruge u Studencima.  Sama prometnica će služiti kao pristupna cesta za potrebe HE Sklope. Projekat nove  ceste je prvi od tri prometnice koje će se izgraditi na području Kosinja u narednim godinama, a sve ih u punom iznosu financira Hrvatska eletroprivreda d.d kao projekte u sklopu izgradnje HES Kosinj koje će služiti kao pristupne prometnice na području Kosinja.

Općina Perušić osim ovih projekta još u pripremi ima oko 50 milijuna kuna projekata za koje se očekuje realizacija u naredne dvije godine. Na ovaj način Općina Perušić polako zauzima mjesto kao glavni pokretač razvoja u Ličko- Senjskoj županiji što dokazuje sa brojnim projektima u provedbi kao i onima koji su u pripremi.

M.K./M. S.