Udruga „Pčelice“ će 29. listopada  održati humanitarnu glazbenu priredbu natjecateljskog karaktera pod nazivom „Najljepši glas za Pčelice“ kojom će  obilježiti šest godina rada Udruge. Osnovana je prije šest godina sa svrhom okupljanja i organiziranja roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom te njihovih obitelji. Trenutno broji 22 člana, roditelja djece s poteškoćama u razvoju te 22 korisnika različitih životnih dobi i stupnjeva teškoća. Sve aktivnosti koje se provode s korisnicima i kroz projekte služe ostvarivanju najvažnijih ciljeva Udruge:

– podizanje kvalitete života i unaprjeđenje medicinske, zakonodavne i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, promicanje ljudskih prava, razvoj mreže podrške za kvalitetan život u zajednici s korisnicima, poticanje korisnika i njihovih obitelji na aktivno sudjelovanje u društvu, unaprjeđenje znanja i vještina korisnika te poticanje i razvoj volontiranja. Do sada je Udruga uspješno provela niz projekata financiranih od Grada Gospića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ličko-senjske županije te jednu građansku akciju financiranu od Zaklade „Kajo Dadić“. Grad Gospić je 2013. godine Udruzi dodijelio “Priznanje Grada Gospića“, a Ličko-senjska županija 2015. godine Godišnju nagradu za rad i unaprjeđenje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Humanitarnu glazbenu priredbu „Najljepši glas za Pčelice“ organizirana je u svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Udruge, a trenutni prioritet im je osiguravanje rada pomoćnika u nastavi za jednog  korisnika, učenika petog razreda osnovne škole. Tijekom priredbe također se želi obilježiti dosadašnjih šest godina rada Udruge „Pčelice“ i tom se prilikom zahvaliti svima im pružaju podršku u  radu.  

„Najljepši glas za Pčelice“ održat će se 29. listopada 2016. godine u Kinu „Korzo“ u Gospiću s početkom u 19 sati.

L.O.