GOSPIĆ- Konferencijom za novinare obznanjena je još jedna novost vezana uz suradnju Policije i Grada Gospića. Od danas je pokrenuta služba prometnog redara koji će imati zadaću uređenja prometa  u mirovanju, pučki rečeno  „krivo“ parkiranje i zadržavanje vozila na nedozvoljenim mjestima Kako je  istaknuo gradonačelnik Petar Krmpotić riječ je  rješenjima koje je dao Zakon o sigurnosti u prometu, pri čemu jedinice lokalne samouprave imaju mogućnost organiziranja službe prometnog redara.

 -Grad Gospić je ispunio sve zadane uvjete i od danas taj posao obnaša Mile Grivičić. To znači jednu novost  u smislu dodatnog uvođenja reda  vezanog uz promet u mirovanju, pri čemu smo ispunili sve potrebne uvjete, te dobili za to dopuštenje MUP-a. U početku provođenja ovog projekta želimo informirati građane o  ovim promjenama i svakako na takav način povećati ukupnu razinu prometne kulture, kazao je gradonačelnik Krmpotić. Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan  ističe kako je Grad Gospić u cijelosti ispunio kadrovske, tehničke i pravne uvjete, te pokrenuo službu prometnog redara, za koju se smatra da će uz Policiju uvelike pomoći u smislu većeg poštivanja prometnih propisa vezanih uz promet u mirovanju. u Gospiću. Načelnica Policijske postaje Gospić  Višnja Borčić naglašava kako će nova gradska služba pomoći u radu Policije, s kojom će usko surađivati.

-Policijska postaja Gospić podržava početak rada prometnog redara, uz očekivanje da će njegov rad olakšati posao policiji i doprinijeti povećanju prometnog reda u Gospiću, na zadovoljstvo i dobrobit svih građana Gospića. To također znači da će i policijski službenici nastaviti s ovim dijelom svojih poslova na terenu. Ovo je naš zajednički angažman u segmentu prometa u mirovanju. Tijekom uvođenja ovoga projekta prometni redar će u svojoj evidenciji imati mogućnost dviju opomena, a nakon toga pokretanje postupka novčanog kažnjavanja za nepropisno parkiranje vozila, rekla nam je V. Borčić. Grad Gospić je već sačinio planove vezane uz nastavak aktivnosti na poboljšanju  uređenja prometa u samome gradu. Tu se ubrajaju uređenja pješačkih zona,  promet pješaka, biciklista i mopeda,  zona sigurnog prometa, parkirališnih površina, načina parkiranja, mjesta ograničenog parkiranja i sl.

M. S.