Novi projekt Zaklade „Kajo Dadić“

Nakon Otočca, sinoć je u dvorani gospićkog KIC-a održana  prezentacija programa „Aktivni u zajednici“ koji Zaklada „Kajo Dadić“ provodi u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Kako ističe upraviteljica  ove Zaklade „Kajo Dadić“ Rada Mužinić:

-Važnost ovog projekta je poticanje razvoja društvenog kapitala u lokalnim zajednicama, zatim razvijamo kulturu dijaloga i suradnje. Uz to provodimo i pomažemo  lokalne programe koje neka zajednica odabere kako bi riješila problreme na koje nailazi u svojoj lokalnoj sredini. Svrha ovih prezentacija je ljudima približiti pojam društvenog kapitala i načine zajedničkog  djelovanja za opće dobro, pojasnila je u uvodu upraviteljica Zaklade.

Nastavak ispod oglasa

Prihvaćanjem mnogih  projekata i njihovim sufinaciranjem Zaklada „Kajo Dadić“ je na području Like već realizirala sadržaji od velikog društvenog značenja. Dovoljno je podsjetiti se na uređenje školskog vrta Područne škole u Ličkom Novom, izgradnju ili obnovu nekoliko dječjih igrališta, projekata koje je realizirala Udruga „Pčelice“ iz Gospića, brojnih vrijednih sadržaja u Brinju, Gračacu, Otočcu… Večerašnju prezentaciju pratili su predstavnici škola, udruga i klubova s gospićkog područja. Upraviteljica Rada Mužinić za sutra najavljuje novu prezentaciju projekta „Aktivni u zajednici“ koja će se održati u prostorijama Općine Brinje.

M.S.