-
-

PERUŠIĆ – Kako bi perušićkim mališanima smještenim u DV „Pahuljica“ podigli kvalitetu boravka, Općina Perušić pokrenula je obnovu praonice rublja i kuhinje u sklopu dječjeg vrtića.

Vrijednost ovog projekta, koji je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 80% i Općine Perušić s 20%. iznosi 120 tisuća kuna.
Kako bi zadovoljili stroge standarde, „nova“ kuhinja dječjeg vrtića u Perušiću bit će u skladu s HACCAP sustavom koji zahtjeva visoke higijenske uvjete u rukovanju hranom.
Osim „ušminkavanja“ vrtića, koji u ovom trenutku ima kapacitet od 70-ak polaznika, paralelno traju radovi i na spajanju osnovne škole i vrtića na postojeći toplovod s obližnjeg postrojenja namjenjenog preradi drva.
Valja napomenuti da je na području općine u pripremi također 10-ak projekata iz raznih područja, uključujući turizam, infrastrukturu te ruralni razvoj, a tri projekta imaju kompletnu dokumentaciju te čekaju objavu natječaja od resursnih ministarstava (EEC, dvorana te prerada i sušenje voće).

lo