Novi projekti u Općini Plitvička jezera

   KORENICA- S Proračunom za 2014. godinu „teškim“ gotovo 21 milijun kuna Općina Plitvička jezera ove godine namjerava nastaviti s nizom započetih projekata, ali i započeti neke nove. Načelnik Boris Luketić  je medijima već pojasnio važnost i značenje dogradnje Dječjeg vrtića „Slapić“ u Korenici i ulaganja u renoviranje vrtića u Mukinjama. Za ove je zahvate pripremljena sva potrebna dokumentacija i osigurano ukupno  550 tisuća kuna.  Kako tvrdi načelnik Luketić svi  novi zahvati u infrastrukturnom smislu nastavit će se čim  to dopuste vremenske prilike.

-Ovo vrijeme svojevrsnog zatišja u klimatskom smislu koristimo za  pripremu dokumentacije. Tako ćemo  npr.  uskoro krenuti s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta, gradskih ulica i nogostupa. Pripremamo  dokumentaciju za izgradnju novog nogostupa Jezerce-Rastovača. Uz to valja istaknuti i gradnju Informativno-kulturnog centra u središtu Korenice. Takav objekt potreban je  ovoj sredini jer postoji nekoliko udruga i mnoštvo talentiranih učenika i građana čije je bavljenje brojnim kulturnim djelatnostima jednostavno ovisno  o prostoru. Ove godine osigurali  smo dva milijuna kuna  za taj projekt, a na samom početku priprema valja nam izvršiti izmjene postojećeg glavnog projekta. Naime, postojeći projekt ćemo ponešto umanjiti i prilagoditi financijskim prilikama, kao i potrebama građana  i  budućih korisnika. Po prvotnom projektu i troškovniku Kulturno informativni centar trebao je stajati  oko 12 milijuna kuna. Sa spomenutim preinakama njegova će izgradnja stajati znatno manje, odnosno od 4.5 do 5 milijuna kuna, rekao nam je načelnik općine Boris Luketić.  Prošle je godine Korenica bila domaćin kulturnog serijala „Scena mala Plitvička“ koji je svojom raznovrsnošću, svježinom i entuzijazmom sudionika i organizatora  još jednom potvrdio kako svi ti sadržaji jednostavno moraju imati krov nad glavom. Tada se ne bi sa zebnjom pratilo meteorološka izvješća  kada bi se priredio planirani sadržaj i pozvalo ljubitelje umjetnosti  na okupljanje.

Nastavak ispod oglasa

    S ciljem ušteda na godišnjoj razini općina je pokrenula  projekt izmjene javne rasvjete, pri čemu će se zastarjela rasvjetna tijela zamijeniti „led rasvjetom“. Ovaj će posao stajati oko 500 tisuća kuna, a uštede potrošnje el. energije na godišnjoj razini iznosit će oko 30%.

M. S.