Novi projekti za promociju Ličko-senjske županije

Koordinacija održana danas u Kabinetu župana ličko-senjskog predstavila je nekoliko projekata koji će se uskoro realizirati na ovome području. Župan Ernest Petry naglasio je kako je riječ o projektima koji za zadaću imaju promoviranje Ličko-senjske županije i njezinih posebnosti.

-Svoj projekt Globalnog Instituta optimizma prezentirat će nam idejni začetnik ovoga projekta Siniša Cmrk. Čut ćemo i prezentaciju zbirke autohtonih ličkih pjesama kao projekt gospićkog pjesnika Miroslava Zdunića. Treći projekt vezan je uz realizaciju filma o Domovinskom ratu pa će nam se kasnije priključiti i glumačka ekipa koja realizira taj film, a čija se radnja događa na širem području Plitvičkih jezera.

Nastavak ispod oglasa

Važnost realizacije ovoga filma je mogućnost dovođenja u Ličko-senjsku županiju međunarodne filmske produkcije. Pri tome ne smijemo zanemariti niti turistički aspekt ove priče koji je vezan uz smještaj filmskih ekipa. Svi ovi projekti važni su za promoviranje naše Županije kao vrhunske turističke destinacije i za njezin dugoročni razvoj jer postoje šanse za povlačenje sredstava iz EU fondova i otvaranje novih radnih mjesta, zaključio je župan Petry.

Siniša Cmrk je definirao važnost projekta za Globalni optimizam, pri čemu se pojava korone, inflacije i desocijalizacije svakako negativno odražava na raspoloženje ljudi.

Na koordinaciji su nazočili zamjenici župana Jasna Orešković Brkljačić i Milan Uzelac, kao i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević. Veliko zanimanje za ove projekte iskazali su i predstavnici svih Gradova i Općina iz Ličko-senjske županije.

L.O.