Novi rekord u NP Plitvička jezera!

 

Iako je korona-epidemija ponegdje u Hrvatskoj još aktualna, iako su vrata NP Plitvička jezera otvorena za posjetitelje tek od 11. svibnja, rekordi ipak padaju. Potvrdio nam je to glasnogovornik ove Ustanove Ognjen Borčić.

-Niti najveći optimisti nisu se nadali da će posjetitelji u tolikom broju pohrliti u NP Plitvička jezera. Od otvaranja tijekom ovoga proljeća, točnije od 11. svibnja, zaključno s ovim vikendom, online ulaznice kupilo je 45 tisuća ljudi, što je novi svibanjski rekord Plitvičkih jezera! Odličan booking se nastavlja, rezervacije se i dalje bilježe tako da je naš optimizam ima oodlično uporište, naglašava glasnogovrnik Ognjen Borčić.

Priložene fotografije dovoljno potvrđuju njegove riječi. Na jezeru Kozjak, uz elektro-brodove, ovih su dana suvereno zagospodarili maleni čamci na vesla. Flotila od 15 čamaca u zadnje je vrijeme najtraženiji i najpoželjniji način obilaska najvećeg jezera plitvičkog arhipelaga. Ukidanjem obvezne socijalne distance tek je sada razvidno koliko se ljudi, individualaca i obitelji, tiska u redovima da bi posjetili ovaj smaragdni vrt. Sve što smo danas čuli i vidjeli novinarski zovemo „optimizam s pokrićem“!

M. S.