GOSPIĆ – Kako je krenulo, Klub „Rux Team“ ovu će sportsku godinu završiti kao najuspješniji klub Gospića, Like, a bit će po rezultatima i među najboljima u državi!!! Sa Međunarodnog natjecanja u dizanju utega  održanog ovoga vikenda u Bjelovaru svih petorica članova „Ruxa“ koji su se tamo nadmetali vratili su se ovjenčani medaljama. Donijeli su doma četiri zlata i jedno srebro, a pro tom su postavili 3 državna rekorda!

    Alen Marincel je u kategoriji do 83 kg, sa nepunih 18 godina starosti, podigao 142.5 kg i postavio novi hrvatski rekord.  Hrvoje Rogić junior je u kategoriji do 83 kg  podigao 142 kg i također srušio državni rekord.  Hrvoje sada drži čak dva hrvatska rekorda: po  IPF i GPC Federaciji. Ante Buneta je u kategoriji do 93 kg  podigao 165 kg i plasirao se na drugo mjesto.  Nikica Vujanić je priča za sebe jer ima 47 godina, a u kategoriji  do 105 kg  podigao 140 kg i osvojio zlatnu medalju.  Marijo Rukavina je predsjednik „Rux Team“-a i ovoga je puta nastupio u kategoriji do 105 kg. Za čisto zlato i novi državni rekord Ruxu je trebalo podići fascinantnih 192.5  kg, što je i učinio, te na taj način oborio vlastiti rekord za 2.5 kg.

  Četiri zlata, jedno srebro i srušena tri državna rekorda bilanca su zadnjeg međunarodnog natjecanja u dizanju utega. Tako je “Rux Team“ iz Gospića   u nepunu godinu dana učinio ono što mnogima ne polazi tijekom bavljenja sportom u nekoliko desetljeća.

M. S.