Novi sadržaji na području Karlobaga

Za vrijeme nedavnog potpisivanja Ugovora u Udbini između  Ministarstva poljoprivrede i subjekata s područja Ličko-senjske županije ministrica Marija Vučković zasebno je pohvalila projekte vezane uz izgradnju poučnih staza i vidikovaca. Tako se među ličkim OPG-ima našlo čak pet Ugovora za projekte  prihvaćene iz Karlobaga.

„Krivci“ za ovaj uspjeh su tim iz karlobaškog poduzeća „Vegium“ čija je direktorica Lucija Tomljenović definirala neke detalje ovih projekata.

Nastavak ispod oglasa

-Riječ je o izgradnji četiri poučne staze i jednog vidikovca ukupne vrijednosti 3.2 milijuna kn. Tako će se urediti poučne staze prema starim selima Šugarje i Pejakuša, dijelom prema Radlovcu. Zatim će se dovršiti i preostali dio Terezijane od Vidovca do Karlobaga. Ispod naselja Šušanj, na lokalitetu Čelina, sagradit će se  vidikovac s pogledom na Podvelebitski kanal.

Na ovaj način područje Karlobaga će dodatno postati turistička oaza koja će, osim kristalno bistrog mora, gostima pružati prostor za edukativne šetnje poučnim stazama, ističe Lucija Tomljanović.

Radovi na realizaciji ovih projekata očekuju se u lipnju ove godine.

L. O.