Novi stanovi POS-a

    GOSPIĆ – Zadnji dan 2012. godine ostat će zapisan u sjećanju 27 obitelji kao dan kada su dobili ključeve svojih stanova. Nova zgrada u Pazariškoj ulici izgrađena je poticajnim sredstvima resornog Ministarstva i Grada Gospića. Kako je  na svečanom uručenju ključeva stanova rekao direktor Agencije za pravni promet nekretninama Željko  Uhlir  u objekt vrijedan 10.8 milijuna kuna Grad Gospić je uložio preko 2 milijuna jer je osim darovanog zemljišta realizirao kompletnu infrastrukturu, a u tijeku su radovi na uređenju okoliša.  Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić je u svojem govoru istaknuo činjenicu kako je rješenje stambenog pitanja egzistencijalno pitanje.

-U ovom modernom zdanju stanovat će  27 obitelji koja su zahvaljujući izuzetno povoljnoj cijeni od 812 eura po četvornom metru  riješili svoje stambeno pitanje po najnižoj cijeni stana POS-a u Hrvatskoj.  Grad Gospić je od samoga početka podupirao projekt  poticane stanogradnje. Ova je zgrada dokaz  kako se uz dobru političku volju  unatoč krizi mogu ostvariti odlični rezultati. Želim ovdje najaviti skori početak izgradnje novog dječjeg vrtića, u sklopu ovog stambenog naselja, kao simbol zalaganja Grada Gospića jer moramo biti lokalna zajednica koja cjelovito skrbi o svojim građanima, rekao je gradonačelnik Kolić. Okupljenima se obratio zamjenik župana prof. Ivica Mataija, zahvalivši svima koji su pomogli da se realizira ovaj projekt.

Nastavak ispod oglasa

-Došli smo svjedočiti hrabrosti duha, duha zajedništva i dobre volje kojim smo još jednom dokazali  kako se mogu realizirati veliki projekti.  U ovim vremenima mnogi navješćuju depresiju,uzmak, poraz i beznađe, a mi okupljeni ovdje, svaki na svojoj razini i u okviru svojih mogućnosti, svjedočimo upravo suprotno. Na mjestu ove zgrade do rata je stajao objekt koji je sijao smrt po gradu i njegovim žiteljima. Ovo je još jedna naša zajednička pobjeda i na nju moramo biti ponosni, rekao je prof. Mataija. Potom su gradonačelnik Milan Kolić i direktor Agencije Željko Uhlir predali ključeve vlasnicima stanova. Svečanosti  su nazočili saborski zastupnik HDZ-a dr. Darko Milinović, predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić i predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević. Riječi molitve predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

L. O.