Novi (stari) čelnici Senjskog kaptola

U Senju su se jučer  na sastanku okupili kanonici Senjskog kaptola. Kanoničkoj sjednici pridružio se i gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić i tako naglasio važnost ove službe. U  župnom stanu Senjske župe predstojnik mons. Mile Čančar otvorio je sjednicu kojoj su se odazvali svi kanonici: mons. Mile Čančar (predstojnik, Korenica), mons. Marijan Ožura, (župnik u miru u Cetingradu), mons. Tomislav Šporčić (Otočac), mons. Mile Pecić (Slunj), preč. Richard Pavlić (Senj), preč. Nikola Turkalj (začasni kanonik), preč. Luka Blažević (Lički Osik, začasni kanonik).

Izvršeno je  biranje predstojnika i tajnika  te je u prvom krugu mons. Čančar dobio tri, a Richard Pavlić 2 glasa. Time je potvrđen dosadašnji predstojnik mons. Mile Čančar. U izboru tajnika mons. Mile Pecić dobio je 4 glasa, a Richard Pavlić 1 glas pa je potvrđen dosadašnji tajnik Mons. Mile Pecić. Bilo je riječi za popunjavanje kanoničkog mjesta nakon imenovanja mons. Tomislava Rogića šibenskim biskupom.

Nastavak ispod oglasa

Bilo je govora u sudjelovanju kanonika u svečanoj službi Božjoj. Kanonička služba je doživotna, a služba dekana se mijenja (rotira).

GSB/L. O.