Novi trend među migrantima: Jedna grupa migranata opljačkala drugu dok su ilegalno prelazili granicu

U hajku na hrvatske pogranične policajce već dulje vrijeme uključene su tzv. nevladine udruge za ljudska prava i neki europski mediji koji bez ijednog dokaza opetovano pišu protiv RH. Zadnji slučaj iz okolice Gline svakako je simptomatičan i za ličko-senjsku policiju.

Nakon prave poplave optužaba na račun hrvatske policije, zadnjih su dana učestale  pritužbe ilegalnih migranata po kojima ih nadomak državne granice BiH s Hrvatskom napadaju grupe migranata. Uz obavezno premlaćivanje kolcima i šakama, kradu im mobitele, novac i nakit.

Nastavak ispod oglasa

BiH mediji danas javljaju o zadnjem napadu u šumi, na području BiH, kada se veća skupina ilegalnih migranata iz Afganistana  kretala prema Hrvatskoj. Ilegalno, dakako. Presrela ih je skupina Pakistanaca tražeći novac i mobitele.

Nakon napada opljačkani migranti su se  na ovo požalili pograničnoj policiji BiH koju su sreli prilikom njihova službenog  nadzora državne granice Hrvatske s BiH. Policija je utvrdila kako je u toj grupi od 15 afganistanskih migranata nekoliko njih opljačkano. Migranti nisu sankcionirani pa su ulaskom na teritorij RH privedeni od strane djelatnika Policijske uprave sisačko-moslavačke. Tako su danas poslijepodne policijski službenici završili kriminalističko istraživanje vezano za pronalazak 15 stranih državljana iz Afganistana. Među njima je šest muškaraca, pet žena i četvero djece, zatečenih na području Policijske postaje Glina, a među kojima su dvojica muškaraca zatečena s tjelesnim povredama nanesenih noževima.

Istragom je potvrđeno da su svi ti  državljani Afganistana na neutvrđenom mjestu ilegalno prešli državnu granicu iz BiH u Hrvatsku.

Prema njihovim iskazima u šumi na području BiH, dok su se kretali prema Hrvatskoj,  presrela ih je veća skupina Pakistanaca tražeći od njih novac i mobitele, a nakon što su oni to odbili dati, Pakistanci su ih  počeli tući te im svima otuđili novac i mobitele.

Tako su se tek ovih dana počeli rasvjetljavati slučajevi fizičkih napada na ilegalne  migrante, za što je redovno bila okrivljivana hrvatska policija. Skupine migranata-pljačkaša svakako nisu novost, ali tek su danas o tome upoznati mediji. Hoće li se tzv. nevladine udruge i neki mediji sada konačno ispričati hrvatskoj policiji zbog izmišljotina i uvreda kojima ih zasipaju već nekoliko godina?

L.O.