Novo turističko naselje Big Bear Resort u Donjem Babinom Potoku u općini Vrhovine  otvorilo je vrata gostima početkom svibnja ove godine. Smješten uz samu državnu cestu od Vrhovina do Plitvičkih jezera „Veliki medo“ je na samom početku svojega rada pokupio sve komplimente gostiju i struke. Vlasnik Big Beara je poduzetnik Zvonimir Petričević koji je više nego li zadovoljan početcima rada ovoga turističkog naselja.

-S obzirom da smo ovaj resort otvorili tek u travnju, a prvi gosti su počeli dolaziti u mjesecu svibnju, s dinamikom posjeta smo izuzetno zadovoljni. Zaključno s početkom rujna imali smo više od 8 000 noćenja u našim objektima. Iako je špica turističke sezone minula i danas su zauzete mnoge kućice. Posjetitelji su u 95 posto slučajeva stranci. Bilo je dana kada su sve 32 kućice bile zauzete, ali  i brojna kamp mjesta. Ovo je bila godina uhodavanja posla, stjecanja dobrog imidža i popularnosti našeg Big Bear Resorta. Blizina Plitvičkih jezera, ZIP-line žičara, skora izgradnja Skijaškog centra Bijeli vrh i netaknuta priroda dovoljni su razlozi da naši gosti budu prezadovoljni boravkom kod nas. Ovome svakako pomažu uređenost i oprema u našim objektima tako da naši gosti uživaju u svakom segmentu ove priče, rekao nam je Zvonimir Petričević.

Ova destinacija smještena je „na korak od mora“, Velebita, PP Grabovača, MC Nikole Tesle i manje od 20 km od NP Plitvička jezera pa odabir lokacije za gradnju svakako nije slučajan. Big Bear Resort gostima nudi  100 smještajnih jedinica. Od toga 32 mobilne kućice i 60 mjesta za kampere. Izgrađen je i etno restoran kapaciteta 150 gostiju i suvenirnica s mnoštvom originalnih ličkih proizvoda.

L.O.