Novi Ugovori za potporu poljoprivredi

0

U Gradskoj vijećnici grada Gospića danas su temeljem Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2021.-2022. godinu potpisani Ugovori s korisnicima koje je utvrdilo stručno povjerenstvo. Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora za tri Mjere: Razvoj stočarstva i peradarstva, Potpore za biljnu proizvodnju i nabavu mehanizacije, strojeva i opreme.

Kako je rekla viša stručna suradnica za gospodarstvo Nikolina Baburić Brkljačić za prvu mjeru u ukupnom iznosu od 31 000 kuna sve uvjete ostvaruje sedam korisnika, za mjeru dva ukupni iznos je 7 797,70 kuna i ostvaruju ga dvoje korisnika, dok sve uvjete za mjeru br. 3 vezanu uz nabavku mehanizacije i strojeva ostvaruje 20 korisnika na koje je raspoređeno 254.887,39 kuna.

Na ovaj način će se u sklopu potpore poljoprivrednicima u ovoj godini izdvojiti 293.685,19 kuna za korisnike s područja Grada Gospića.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević je nakon potpisivanja Ugovora čestitao korisnicima ovih potpora te izrazio zadovoljstvo što se sve veći broj mladih ljudi odlučuje na poljoprivredu, težak, ali izuzetno častan način života.

L.O.