Novi „vjetar u leđa“ Dječjem vrtiću „Mali medo“ iz Lovinca

U  prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s predstavnicima jedinica lokalne samouprave u okviru Poziva „Poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima“, čija je ukupna vrijednost 117.500.000 kuna. Općina Lovinac  je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sklopila ugovor o sufinanciranju radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ u vrijednosti 295 tisuća kuna. Sredstva Ministarstva za provedbu Programa osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018., s projekcijama za 2019. i 2020. godinu.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskog sustava,   Marko Pavić, državna tajnica pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava  Katarina Ivanković Knežević, pomoćnice ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić i Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  Ante Lončar.

Nastavak ispod oglasa

Ovim činom priskrbljena su sredstva neophodna za pokretanje rada Dječjeg vrtića „Mali medo“ u Lovincu, kao temeljne odrednice  Općine Lovinac u nastojanju demografske obnove ovog dijela Like.

M.S.