Novi „vjetar u leđa“ za stambeno zbrinjavanje u Ličko-senjskoj županiji

0

Župan mr. Darko Milinović sa suradnicima i predstavnicima Gradova i Općina Ličko-senjske županije održao je danas radni sastanak sa Nikolom Mažarom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i njegovim suradnicima. Nakon sastanka župan Milinović je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorima i najavama rješavanja stambene situacije u više Gradova i Općina Ličko-senjske županije.

-Veći dio razgovora bio je vezan uz Gospić i naselje Lički Osik, zatim Korenicu, Udbinu, Donji Lapac i Vrhovine. Na području naše županije u obnovu ove godine idu 23 stana na Ličkom Osiku i 60 stanova u narednom razdoblju. Razgovaralao se i o dodjeli građevinskog materijala koja će se ubrzati. Tako se već ove godine u naselju Kunjača u Perušiću dodjeljuje građevinski materijal za gradnju šest obiteljskih kuća. U nekim sredinama ići će se na otkup držanih kuća. Sastanci se nastavljaju po gradovima i općinama i uvjeren sam u nastavak uspješne realizaciju ove problematike, zaključio je župan Milinović. Državni tajnik Nikola Mažar također je zadovoljan pomacima na terenu.

Oglas

-Otvoren je niz tema i otvorena je problematika koja traje niz godina. Usuglasili smo puno aktivnosti koje kreću već ove godine. Sve te aktivnosti će ubrzati stambeno zbrinjavanje i to treba gledati kao način rješavanja demografske obnove i ostanka mladih obitelji na ovim prostorima. Svaki Grad, svaka Općina imaju svoje probleme. Završili smo gradnju zgrade u Vrhovinama vrijedne 4,5 milijuna kuna, rješavamo probleme stanova u Ličkom Osiku, Udbini, Korenici i Donjem Lapcu. Povećana je isporuka građevinskog materijala, ubrzana je adaptacija stanova. Ukupne investicije našeg ureda prema ovoj županiji iznosit će ove godine preko 10 milijuna kuna, rekao je državni tajnik Nikola Mažar ističući brojne pozotivne pomake vezane uz stambeno zbrinjavanje. Na ovome sastanku sudjelovali su predstavnici svih Gradova i Općina s prostora Ličko-senjske županije, osim Grada Otočca.

M. S.