Koncem prošle godine je u sklopu provedbe projekta „ Interreg ADRION  Adriaticave“ izrađen i detaljan katalog sa turističkim paketima koje su predložili partneri na projektu, a kojemu je cilj zajednička promocija  i prijedlog ruta obilaska špilja partnerskih zemalja. U projekt su osim Hrvatske uključene Italija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija. Spomenuti katalog nosi naziv „Od špilje do špilje“.

U Cerovačke špilje trenutno je nemoguće ući jer se ondje gradi i obnavlja sva posjetiteljska infrastruktura. Inače je špiljski svijet i dalje za mnoge ljubitelje prirode pomalo mističan,  prava avantura koja vodi do istraživanja nevjerojatnih špilja, približavajući se ljepotama podzemnog svijeta uz podršku iskusnih lokalnih vodiča. Najveći izbor špiljskih posjetiteljskih tura duž zemalja okrenutih prema Jadranskom moru.

Ovo je prvi detaljan katalog sa turističkim paketima koje su predložili partneri na projektu i kojemu je cilj zajednička popularizaciju špiljskog turizma. Grane turizma čija je puna valorizacija tek u začetku.

L.O.