Novih 3,1 milijun kuna Lučkoj upravi Senj

Lučka uprava Senj i tvrtka Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice nakon provedenog javnog natječaja potpisali su danas u Senju Ugovor o građenju za izvođenje radova na 1. etapi II i IV faze izvanrednog održavanja luke Senj. Ugovor su potpisali ravnatelj Lučke uprave Predrag Dešić i član Uprave tvrtke Izgradnja d.o.o. Fehim Hyseni, a svečanom potpisivanju nazočili su župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, zamjenik župana Vice Nekić, predsjednik GV Grada Senja Željko Tomljanović i predsjednica UV Lučke uprave Senj Sandra Šarić Samaržija.

Ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić istaknuo je da je uz Grad Senj, Lučka uprava najveći investitor u infrastrukturu na području Senja. O izvođaču, tvrtki Izgradnja d.o.o. Dešić je kazao da su za Lučku upravu Senj odradili već pet građevinskih radova. Za 2019. godinu ravnatelj Dešić je najavio 22 milijuna kuna spremnih projekata te 10 milijuna kuna u pripremi za Stinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović izrazio je zadovoljstvo  potpisivanjem ovog Ugovora.

“Ličko-senjska županija vodi brigu o svakom kutku županije. Ove godine Lučka uprava je što svojim sredstvima, što sredstvima Ministarstva u Senj uložila 8,5 milijuna kuna. Ja kao župan mogu izraziti svoje zadovoljstvo što sam danas ovdje. Izdvojili smo određena sredstva za Dom zdravlja, za Hitnu pomoć, a iduće  školske godine ćemo povećati decentralizirana sredstva za škole.  Nadam se da će ovo ulaganje upotpuniti sliku Senja kao turističkog mjesta” kazao je župan Milinović te se posebno zahvalio ministru Olegu Butkoviću.

Ovaj projekt sa 3,1 milijun kuna sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, preostali dio kao i nadzor Lučka uprava Senj, a rok izvođenja radova je 70 dana.

L.O.