Novo priopćenje Stožera civilne zaštite općine Perušić

Kako smo već javljali situacija na poplavljenim područjima Kosinja iznimno je složena. Teren uporno obilaze članovi Stožera civilne zaštite Općine Perušić. Večeras je od načelnika Stožera Mihaela Kurteša stiglo novo priopćenje.

-Mole se stanovnici s područja Kosinjske doline da za vrijeme situacije s porastom vodostaja na području Kosinja opet pokažu razumijevanje i strpljenje.

Nastavak ispod oglasa

Na području Gornjeg Kosinja prometuje jedan čamac na relaciji Gornji Kosinj – Kosinjski Bakovac po odluci o redu plovidbe od 08 do 16 h svakim danom. Također zbog situacije s COVID-19 zbog zaštite i sigurnosti stanovnika donesena je Odluka stožera da za vrijeme vožnje u čamcu može biti maksimalno 5 osoba pridržavajući se svih epidemioloških mjera.
Na snazi je i Odluka stožera o zabrani dolaska civila na području Kosinja, a koji nisu stanovnici i ne dostavljaju namirnice i lijekove dok traje ovakva situacija kako bi se smanjila ugroza za lokalno stanovništvo i omogućio lakši rad Stožera te je zabranjeno okupljanje na lokacijama gdje članovi Stožera obavljaju svoje aktivnosti.

Također zabranjeno je izlaziti na vodu s privatnim plovilima dok traju navedene mjere bez suglasnosti Stožera civilne zaštite, niti isplovljavanje ikakvih plovila za obilazak terena na području Kosinja bez suglasnosti Stožera civilne zaštite Općine Perušić kako bi se izbjegle moguće nesreće.

Ovim putem još jednom apeliramo na građane da ne šire razne dezinformacije ili dižu paniku među stanovništvom Kosinja, a koje nisu utemeljene niti istinite te se mogu smatrati ometanjem rada Stožera. Protiv takvih će biti poduzete sankcije prema nadležnim institucijama, stoji u priopćenju koje potpisuje načelnik Stožera Mihael Kurteš.

L. O.