Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Gospić

U smislu nastavka započete suradnje, a u svrhu boljeg opremanja zdravstvenih ustanova na području Ličko-senjske županije od danas je  gospićki Dom zdravlja opremljeniji za novo sanitetsko vozilo. Na suradnji i novom vozilu zahvalila se ravnateljica ove ustanove Dubravka Jašketić.

-Ovo vozilo je kupljeno iz decentraliziranih sredstava za 2021. godinu, u vrijednosti od 499 125 kuna. Kupovinom ovog vozila dobili smo novo i moderno opremljeno vozilo neophodno u našem  radu koje našim pacijentima osigurava siguran, brz i udoban prijevoz na daljnje liječenje. Do sada su u našim sanitetskim vozilima prevezena 622 pacijenta, najčešće na daljnju obradu u Opću bolnicu Gospić, dok smo ove kovid-godine prevezli oko 3 000 redovnih pacijenata, uglavnom u udaljene medicinske centre u Zagrebu, Rijeci i Zadru. Svima zahvaljujem na suradnji, posebno policiji koja nam je pomogla prilikom testiranja na COVID-19. Nemjerljiva je pomoć svih načelnika općina, gradonačelnika, a posebno župana ličko-senjskom Ernestu Petryju, rekla  je ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jašketić.

Nastavak ispod oglasa

Župan ličko-senjski je ključeve sanitetskog vozila predao najstarijem vozaču Doma zdravlja Gospić Pavi Kurtešu, nastavak plodne  suradnje sa svim medicinskim ustanovama.

-Već se pokazalo, a sada  ponovno najavljujem odličnu suradnju Ličko-senjske županije i mene osobno sa svim našim medicinskim ustanovama. U svega nekoliko dana isporučena su nova sanitetska vozila, ugrađena je nova oprema i ta se suradnja nastavlja. Ova ustanova će uskoro biti opremljena modernom stomatološkom stolicom i pripadajućom opremom. U suradnji s resornim Ministarstvo nastavljamo stvarati uvjete za još bolju zdravstvenu skrb naših građana. Za adaptaciju i uređenje ljekarne u Gospiću pripremljena su sredstva u visini od 400 tisuća kuna. Zdravstveni pomaci su vidljivi i osjetni i s takvim tempom ćemo nastaviti jer ćemo ispostavu gospićke ljekarne uskoro otvoriti i na području Lovinca. Surađivat ćemo i dalje, a sve u konačnici za bolju zdravstvenu skrb našim sugrađanima, istaknuo je župan Ernest Petry.

L.O.