Novo ulaganje u Ličko-senjsku županiju: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture s 2 milijuna kuna sufinancira projekt Lučke uprave Senj

Ministar mora prometa i infrastrukture, Oleg Butković potpisao je sa ravnateljem ŽLU Senj, Predragom Dešićem Sporazum za sufinanciranje projekta „Održavanje obalnih zidova i komunalnih vezova od lukobrana Sv. Ambroza do gata Sv. Nikole u luci Senj“ ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna.

Potpisivanju ovog Sporazuma su nazočili i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, dožupan Vice Nekić, gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina, pomoćnici ministra Anđelko Petrinić i Siniša Orlić i predsjednica Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Senj Božica Šarenić.

“Cilj je ovih ulaganja daljnji je razvoj i modernizacija pomorskog linijskog prometa, odnosno, povećanje sigurnosti i unaprjeđenje kvalitete javnog pomorskog prijevoza te povezivanje otoka s kopnom i otoka međusobno, a što će u konačnici doprinijeti ukupnom razvoju, kako obale tako i naseljenih otoka.”. – istaknuo je ministar Oleg Butković povodom potpisivanja ovog Sporazuma.

Ovo je jedan od nekoliko pripremljenih projekata Ličko-senjske županije koje je prepoznalo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Potpisivanjem ovoga Ugovora nastavljeno je ulaganje aktualne Vlade RH u Ličko-senjsku županiju.

L.O.