Novo vodstvo HSP-a u Novalji

NOVALJA – Na jučerašnjoj obnoviteljskoj skupštini novaljski HSP-ovci izabrali su novo vodstvo stranke koju će predvoditi predsjednik Emilio Dabo. Skupština je održana u nazočnosti predsjednika stranke Danijela  Srba i predsjednika Glavnog stana i  ličko-senjskog HSP-a Berislava Gržanića.

U svom govoru predsjednik Srb  je naglasio zadovoljstvo ponovnim buđenjem stranke u koju se svakodnevno vraća i učlanjuje stotine članova kao i prijelaz  cijelih podružnica HSP Dr. Ante Starčević  koji prepoznaju stavove HSP-a  koji kroz cijelu svoju povijest nose ideju stvaranja hrvatske države i obrane nacionalnih interesa.

Nastavak ispod oglasa

Braneći nacionalne interese HSP nikada nije i neće politički trgovati s nikim kao što su to napravili u Vukovaru HDZ, SDSS i HSP AS koji su 2009.godine donesli statut po kojemu se danas u gradu heroju uvodi ćirilica a danas te iste stranke skupljaju peticiju protiv uvođenja ćirilice. To je primjer političkog licemjerstva rekao je   Srb te je prozvao aktualnu vlast za nepostojanje reformi i nacionalnog gospodarskog programa koji trenutno pogoduje stranom kapitalu a hrvatski narod dovodi u sve veće dužničko ropstvo a u konačnici i do raseljavanja. Upozorio je na pogubnost sadašnje politike koja će hrvatskoj državi nanesti nepopravljivu štetu u demografskoj politici jer smo svjedoci da mlade obitelji svakodnevno iseljavaju iz Domovine u potrazi za radnim mjestima i osiguranjem egzistencije.

Novi predsjednik novaljskog HSP-a Emilio Dabo je prezentirao smjernice razvoja Novalje koje su u interesu lokalnog stanovništva a ne u interesu stranog kapitala koji trenutno dominira u Novalji s čim se složio i koalicijski partner Ante Dabo koji će na idućim lokalnim izborima predvoditi nezavisnu listu. Dabo se također pozvao na potrebu  obrane nacionalnih interesa kroz promjenu gospodarske politike te ukazao na potrebu obrane lokalnih interesa koji su u Novalji trenutno ugroženi ulaskom stranog kapitala u sve pore Novaljskog gospodarstva.

L.O./B.P.