Novoobnovljene prostorije u PP Otočac

Nastavak ispod oglasa

Na prigodnoj svečanosti, danas su u PP Otočac uz nazočnost brojnih uzvanika i policijskih službenika otvorene novoobnovljene prostorije u Policijskoj postaji Otočac koje će biti namijenjene pružanju usluga vezanih za statusna pitanja građana, kao što su izdavanje vozačkih dozvola, osobnih isprava, dozvola za oružje, a čime će policijska usluga biti brža i kvalitetnija.

nač. PP Otočac Zvonko Vrban
nač. PP Otočac Zvonko Vrban

 “Uspjeli smo jedan dio zgrade PP Otočac, koji do sada nije bio adekvatan, privesti namjeni te na korist naših službenika i građana uvelike poboljšati. Usporedno s tim dobili smo i prostor koji će nam služiti kao oprema službe te za arhiviranje građe, što je do sada bio problem. Svi radovi obavljeni su isključivo sredstvima PU Ličko senjske i nadam se da je otvorenjem obnovljenih prostorija dobiven još jedan pomak na bolje u kvaliteti života na ovim prostorima“ – kazao je načelnik PP Otočac Zvonko Vrban.

Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković istaknuo je uspješnu suradnju kako sa PP Otočac, tako i sa PU ličko senjskom istaknuvši da se ta suradnja najbolje ogleda kroz Vijeće za prevenciju gdje zajedno provode poslove na dobrobit sigurnosti građana i njihove imovine. Rekonstrukcija koju ste napravili također ide u tom smjeru kako bi građani bili bolje i brže usluženi, kazao je zamjenik gradonačelnika Nenad Janković.
Zamjenik načelnika PU ličko senjske Mladen Kranjčević je kazao da je u ovoj PP s određenim prekidima radio gotovo 18 godina te da je ponosan što je jedan od sudionika otvaranju renoviranih i preuređenih prostorija PP Otočac, koje će prvenstveno onima koji rade u njima osigurati uvijete primjerene mjestu i vremenu u kojem se živi te građanima pružiti uslugu koju zaslužuju.
„Gotovo cijelo desetljeće traje put prema EU na kojemu hrvatska policija konstantno radi na unutarnjoj reformi i jačanju institucionalnih i administrativnih kapaciteta, ali i materijalno tehničkih, što je jedino moguće u suradnji sa širom društvenom zajednicom, jer moderna hrvatska policija je javni servis svim svojim građanima i zajednici u kojoj djeluje. Ovo je prigoda da pohvalim i čelništvo PP Otočac koje je prepoznalo potrebu i iznašlo idejno rješenje za preuređenje prostorija na korist građana i policije, odnosno službenika na raspolaganju građanima. Njihova inicijativa je naišla na razumijevanje čelništva PU i zajedničkim naporima u okvirima raspoloživih financijskih sredstava, ljudskih i materijalnih resursa došlo je do realizacije ideje. Rad u novim prostorijama PP Otočac namijenjen je prvenstveno građanima i olakšavanju rješavanja njihovih statusnih pitanja. U tijeku je osuvremenjivanje informatičkog sustava MUP-a te daljnja prilagodba EU standardima koji bi uskoro trebali omogućiti da se zahtjevi izdavanja svih dokumenata, od osobnih iskaznica preko vozačkih dozvola, putovnica, graničnih propusnica pa sve do oružnih listova i dugih dokumenata, obavljaju na jednom šalteru odnosno jednom računalu. Želim uspješan rad u novim prostorijama na korist svih građana kojima su naše usluge potrebne“- kazao je zamjenik načelnika PU Ličko senjske Mladen Kranjčević kojemu je pripala čast da presijecanjem vrpce svečano otvori novo obnovljene prostorije PP Otočac.
Prostorije je blagoslovio policijski kapelan Ivan Blaževac.
Dražen Prša