U u središtu Križpolja svečano je otvoreno novouređeno dječje igralište koje je uređeno sredstvima Zaklade Kajo Dadić kroz natječaj „Naš doprinos zajednici“ te sredstvima Općine Brinje i privatnih donacija..
Kroz natječaj „Naš doprinos zajednici“, Zaklada Kajo Dadić pomaže građanskim inicijativama kroz projekte udruga, vrtića, škola, mjesnih odbora i sl. čiji je cilj podizanje razine kvalitete življenja u toj zajednici kroz poticanje aktivnog građanstva i korištenje lokalnih potencijala. Građansku akciju u Križpolju inicirala je Marija Sertić kako bi potaknula razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici, a članovi PD Škamnica su inicijativu prihvatili i zatim osmislili i pokrenuli građansku akciju kojoj je za cilj bilo urediti dječje igralište kako bi djeca Križpolja i okolice imala gdje provoditi svoje slobodno vrijeme. Vlatko Jambrović je bio voditelj akcije uređenja igrališta i svojim nesebičnim zalaganjem i upornošću je uspio pokrenuti zajednicu u kojoj živi kako bi zajedničkim snagama učinili nešto za svoje mjesto. Uz Zakladu Kajo Dadić i Općinu Brinje kao glavne izvore financijskih sredstava, voditelj akcije Vlatko Jambrović je potaknuo privatne poduzetnike sa područja Općine Brinje da doniraju sredstva za uređenje igrališta te su se uspjela skupiti sredstva i za nabavku dječjih igrala, popravak školske ograde te kupnju sadnica čempresa.
Na svečanosti otvorenja dječjeg igrališta, uz kratki kulturno-umjetnički program na kojem je nastupila folklorna sekcija OŠ Luke Perkovića, Vlatko Jambrović je ispred PD Škamnica dodijelio zahvalnice svim donatorima i sudionicima akcije. U svom obraćanju nazočnima voditelj akcije se zahvalio svima koji su pomogli građansku akciju na bilo koji način, neki financijski, a neki vlastitim radom te naglasio da bez zajedničkog truda i rada ništa ne bi bilo moguće. Uz ogroman vlastiti angažman, Vlatko Jambrović je naglasio da je bit ove građanske akcije pogođena, a to je uspješno aktiviranje lokalnog stanovništva da učine nešto za svoju zajednicu odnosno činjenicu da kad se male ruke slože sve se može i ništa nije nemoguće ili neizvedivo.
Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić je čestitao Vlatku Jambroviću i ostalim sudionicima na uspješno odrađenoj akciji i u svom govoru se također zahvalio svim donatorima, a posebice Zakladi Kajo Dadić i upraviteljici Radi Mužinić što su podržali još jednu građansku akciju na području Općine Brinje.
Upraviteljica Zaklade Kajo Dadić Rada Mužinić, koja nije krila oduševljenje viđenim, također se zahvalila svim sudionicima građanske akcije i u svom govoru istakla da njihov natječaj „Naš doprinos zajednici“ upravo ima za cilj potaknuti lokalnu zajednicu da zajedničkim snagama naprave promjene kako bi im život u toj istoj zajednici bio bolji i ljepši.

POPIS DONATORA: Zaklada Kajo Dadić, Općina Brinje, Turistička zajednica Općine Brinje, Pilana Zlatko Commerce d.o.o., Pilana Holjevac d.o.o., Gaja d.o.o., Millem-Inženjering d.o.o., Milan Krznarić-Škilje, Kušanić d.o.o., Dasović-Hiab d.o.o., GTD Buco d.o.o., Caffe bar Titanic, M-drive obrti.

D.P./AM.