NP Plitvička jezera na domak još jedne uspješne turističke godine

Vrijeme je sublimiranja rezultata rada turističkih destinacija za prvih osam mjeseci tekuće godine. Sudeći po brojkama taj je dio godine svima bio uglavnom vrlo uspješan, sa odličnim bilancama, ili barem na tragu onih iz prošle sezone. U NP Plitvička jezera bili smo ljetos svjedoci velikog broja posjetitelja, a sve ovo potvrdio nam je i glasnogovornik Ognjen Borčić.

-Postignut je jedan od osnovnih ciljeva koje smo zacrtali, a to je rasterećenje turističke „špice“ u srpnju i  kolovozu. Mnogi su posjetitelji koristili pogodnost posjete parku iza 16 sati jer se cijena ulaznice tada sa 250 snižavala na 150 kuna. Financijski gledano zabilježeno je povećanje prihoda od ulaznica od oko 30%. Na ovaj način postignuta su dnevna  rasterećenja srpnja i kolovoza za 6%. Ukupni broj posjetitelja u prvih osam mjeseci ove godine približno je jednak onome iz prošle godine i iznosio je oko 1,3 milijuna ljudi. Ove godine bila nam je odlična i predsezona, a isto tako je odlično započela podsezona, ističe glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

Nastavak ispod oglasa

Ova je ustanova imala sreće  i sa vremenskim prilikama. Svježa i ugodna lička ljeta odličan je preduvjet za odmor, posebice u turističkoj sezoni kada su se temeperature zraka na morskoj obali gotovo svakodnevno penjale do 38 stupnjeva C.

M.S.