NP Plitvička jezera na korak do polumilijuntog posjetitelja

0

U Hrvatskoj se jučer slavio blagdan Velike Gospe, uz gotovo nezamislive gužve na graničnim prijelazima uzrokovane smjenom turista. Sudeći po tim scenama gostiju nam ne nedostaje i nakon polovice mjeseca kolovoza. Potvrdio nam je to i glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

-Situacija je jako, jako dobra. Još koji dan i imat ćemo 500 tisuća posjetitelja, što je u ovogodišnjoj korona-krizi stvarno sjajan podatak. Dnevna dinamika broja posjetitelja penje se do gotovo 10 tisuća ljudi. To su činjenice samo za poželjeti.
Čini se da je korona-zlo načinilo i neko dobro. Svi gosti se iznimno korektno ponašaju i nije bilo incidentnih situacija po bilo kakvom pitanju.
Što se tiče nacionalne strukture posjetitelja i dalje su najbrojniji Nijemci, Poljaci, Slovaci, Francuzi, a zadnjih dana osjetno je porastao broj gostiju iz Italije. Mi smo u NP Plitvička jezera nepopravljivi optimisti i nadamo se da će nam u posezoni početi pristizati posjetitelji s područja Dalekog istoka kojih još uvijek izostaju zbog epidemioloških situacija u svojim zemljama, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Također doznajemo kako svi posjetitelji nose zaštitne maske, nema prigovora, nisu se dogodile bilo kakve tragične situacije ili ozljeđivanja. A to je svakako najvažnije, kao i sretan povratak doma.

M. S.