U Hotelu „Jezero“ u NP Plitvička jezera, danas su razmijenjeni potpisani ugovori između Nacionalnog parka Plitvička jezera i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno  zbrinjavanje. Tom prigodom održan je sastanak na temu stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na području naselja Mukinje i Jezerce.

Ravnatelj nacionalnog parka Tomislav Kovačević izrazio je zadovoljstvo rješavanjem problema kojeg branitelji i drugi zaposlenici nacionalnog parka nisu uspjeli riješiti više od 20 godina. Okončanjem prijenosa 158 stambenih jedinica na području naselja Mukinje i Jezerce stvoreni su preduvjeti da trenutni korisnici navedenih stambenih jedinica, koji uistinu u njima žive više od 20 godina, trajno riješe svoje stambeno pitanje na području Parka.

Državni tajnik, Nikola Mažar također istaknuo je tako veliko zadovoljstvo promptnim reagiranjem kako nacionalnog parka tako i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva branitelja kao i samog Središnjeg državnog ureda za obnovu i zbrinjavanja. Rješavanjem ovog pitanja riješit će se esencijalno stambeno pitanje hrvatskih branitelja na ovom području kao i drugih zaposlenika nacionalnog parka Plitvička jezera.

L.O./NP