O čemu razgovaraju ova dvojica ?!

Fotografija ponekad zna govoriti više nego napisana riječ.

Koje nam primisli padaju na pamet kad pogledamo ovu dvojicu, od kojih svako na svoj način kroji politiku a time i život stanovnika Ličko senjske županije. Nekad rame uz rame kao politički istomišljenici, danas su, mogli bi reći dobro znani politički „stranci“. Ali, to ih, ako zavirimo u političko podzemlje ništa više ili manje ne čini uspješnim političarima koji se, svako na svoj način bori za ciljeve onih koji su im poklonili povjerenja. U svakom slučaju, sviđalo se to nekom ili ne, jedan od ove dvojice prvi je čovjek Ličko senjske županije koji se brine o budućnosti ljudi čime je stavljen u povijesnu plejadu ljudi  koji na svojim ramenima nose itekako teško breme, koje kroji i njegov život. Drugi pak, svojim razmišljanjima nastoji razdvojiti pametno od lošeg, buduće od prošlog i razumno od emotivnog.

Nastavak ispod oglasa

Gledajući ovu sliku, mišljenja sam da bi obojici uputno bilo (a ne samo njima) da ponekad progutaju riječi kako bi lakše jedni drugima gledali u oči.  Ako pak ponekad i dođe do teških ili nespretnih riječi, svatko od nas ima priliku iznijeti mišljenje ali da pritom ostane čovjek jer sve brzo prođe, a gorak okus ispisanih i izgovorenih riječi ostaje. No, da li je to uvijek moguće napraviti ?!  Život je dar, a godine nanizane, svete i proklete, bešćutno klize, ranjavaju i liječe, sabiru uspomene, grle zaborave, vole i mole za međusobno poštovanje. Kad ih doživljavamo najgorim uljezima, tu su da nas podsjete da živimo u čudnome svijetu punom stranputica i zamki.

Njih dvojica, bez razlike što zaustavljen trenutak na fotografiji može prepričavati tisuću primisli imaju nešto zajedničko, ono da imaju onu ljudsku, osjećajnu vertikalu koja je potrebna kako bi se došlo do povjerenja ljudi, jer njihov je život podređen nama, a posao koji obavljaju itekako je veliki uteg u njihovom vlastitom kreiranju života. Zajedničko im je da vole ljude, imaju politički karakter s kojim zastupaju ljude i sredinu u kojoj žive i koji su svjesni da je njihov život i rad, u stvari podređen boljitku kraja u kojem žive. Koliko god se oni u političkim mišljenjima i stavovima ponekad razlikuju, njihov politički dijalog uvijek je bio na nivou uvažavanja, što odaje crtu karaktera i osobnosti u političkom  dijalogu, za razliku od nekih drugih, njihovih prethodnika.

Dražen Prša