Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Karlobag!

Stožer Civilne zaštite Općine Karlobag uputio je obavijest građanima. 

-Sukladno donesenoj odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Obavijesti Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije ovim putem pozivamo sve stanovnike ili članove njihovih obitelji koji nemaju prijavljeno prebivalište ili boravište na području Općine Karlobag, da se jave putem e-.maila: licko-senjska@policija.hr ili na besplatni telefon 053 192 Policijske uprave ličko-senjske i ostave svoje podatke i adresu gdje borave na području Općine Karlobag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno apeliramo na osobe kojima je izrečena mjera opreza samoizolacije te  koje su pogođene potresom i iz razloga više sile ne mogu boraviti na adresi prebivališta, a došle su na područje Općine Karlobag da se jave na navedene kontakt adrese.

Sve iznajmljivače molimo da se u narednom razdoblju suzdrže od iznajmljivanja soba, a ako već iznajmljuju radi kontrole dolazaka i noćenja da goste bez odgode prijave u sustav eVisitor, ne čekajući zakonski rok od 24 sata, kako bi u svakom trenutku imali uvid u realno stanje na terenu radi možebitnih poduzimanja potrebnih mjera u očuvanju zdravlja pučanstva i borbe protiv koronavirusa.

Apeliramo da se gore navedene upute shvate ozbiljno jer od posljednje naše obavijesti 19.03.2020. godine u kojoj smo osobe koje borave u svojim kućama ili stanovima za odmor molili da se upišu u sustav eVisitor samo je 10 osoba izvršilo upis u sustav, a u stvarnosti je taj broj daleko veći. Upravo o tom koliko ćemo shvatiti mjere i apele ozbiljno ovisi koliko će same mjere trajati i da li će se trebati uvoditi strože mjere.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

      OPĆINE KARLOBAG