U protekla 24 sata (28./29. ožujka 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, dvije prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom s područja Oroslavlja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Sumnjiči se da je u razdoblju od svibnja 2017. godine do ožujka 2018. godine, lažno se predstavljajući kao visoko rangirani službenik javne ustanove, doveo u zabludu 56-godišnjaka, 50-godišnjaka, 57-godišnjaka i 54-godišnjakinju (svi s područja Općine Udbina), te im lažno obećao ostvarivanje prava na mirovinu, za što su mu oni isplatili ukupno oko 460 tisuća kuna.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Duboševice, zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 2. do 25. ožujka 2019. godine u Novalji iz dva otvorena apartmana otuđio novac i nakit.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljena posebna izvješća kao nadopuna kaznenih prijava.

L.O.