Obilježavanje 20.godišnjice utemeljenja Posebne jedinice policije u Otočcu


Obilježavanje 20.obljetnice Posebne jedinice policije – Specijalne policije iz Otočca biti će 18.rujna 2011. godine kojom prigodom na zgradi Zadružnog doma u Sincu će biti otkrivena spomen ploča u znak osnivanja i utemeljenja Specijalne policije za Otočac i Gacku dolinu u kojoj zgradi je PJP utemeljena i djelovala.

Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991” je inicijator i organizator obilježavanja obljetnice a kojom progodom će biti i otkrivena Spomen ploča u znak sjećanja i djelovanja redarstvenika koji su među prvima branili Grad Otočac, Gacku dolinu, Lovinac, Plitvice i dr.

Nastavak ispod oglasa

Istu će otkriti prvi zapovjednik ATJ Lučko ( Antiterorističke jedinice Lučko ) umirovljeni general Specijalne policije g.Marko Lukić koji će se obratiti prisutnima prigodnim riječima.

Ovom prigodom Udruga PJP “Sokolovi 1991” će i obnoviti sjećanje na dane u kojima je djelovala PJP kao i na poginule i stradale redarstvenike .

Okupljenima će se obratiti uz generala Lukića i sadašnji načelnik PU Ličko-senjske Željko Jurković, gradonačelnik Otočca Mario Barković i župan Ličko-senjski Milan Jurković.

Otkrivanje spomen ploče predviđeno je za 10.00 sati, dok je u crkvi sv.Ilije u Sincu u 11.00 sati sveta Misa za sve poginule redarstvenike i pripadnike PJP, a u 12.00 sati predviđen je domjenak u DVD-u Otočac ( Ćirila i Metoda br.3 ).

M.K.