Obilježavanje Dana državnosti u Brinju

BRINJE – Jučer je u sklopu obilježavanja Dana državnosti u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Brinju održana sveta misa u čast Domovini koju je služio brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić. Uz okupljene župljane, svetoj misi je prisustvovalo izaslanstvo Općine Brinje na čelu sa načelnikom Općine Brinje Zlatkom Fumićem i predsjednikom Općinskog vijeća Davorom Vičićem.

Nakon svete mise općinsko izaslanstvo je u pratnji brinjskog župnika vlč. Peje Ivkića položilo vijenac i zapalilo svijeće kod Centralnog križa na središnjem brinjskom groblju za sve poginule Brinjake kroz povijest koji su položili svoje živote na oltar domovini.
Svim stanovnicima Općine Brinje povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Davor Vičić zajedno sa suradnicima, uputili su čestitku:
„Obilježavajući Dan državnosti, prisjećamo se 25. lipnja 1991. godine i povijesne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti Republike Hrvatske. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske.“

Nastavak ispod oglasa

Ana Manjerović