U prigodi obilježavanja Dana vatrogastva i blagdana Sv. Florijana prigodnom svečanošću pripadnici JVP „Plitvička jezera“ i DVD „Plitvička jezera“ danas su obilježili taj dan.
Svečanost je započela ispred vatrogasnog doma u Korenici svečanim postrojavanjem, odavanjem počasti Domovini i minutom šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce. Zapovjednik JVP „Plitvička jezera“ Ivan Pejkunović i načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić tom su prigodom uručili jubilarne nagrade – diplome djelatnicima JVP „Plitvička jezera“ za 30, 20 i 10 godina rada u vatrogastvu.
Za 30 godina rada nagradu je primio Mirsad Ajkić, za 20 godina Ivan Pejkunović, za 10 godina Dražen Draženović, Juro Eldić, Vlado Marković, Ivo Marijanović, Ilija Hrgota, Zdravko Kukuruzović i Marijan Komljenović.

Zapovjednik JVP Pl.jezera Ivan Pejkunović
Zapovjednik JVP Pl.jezera Ivan Pejkunović
„JVP Plitvička jezera osnovana je kao Ispostava MUP-a 1996. godine, a kao postrojba je osnovana 2000. godine, nakon odvajanja od MUP-a. U njoj je zaposleno 14 djelatnika, opremljena je sa navalnim vatrogasnim vozilom, 2 vatrogasne auto cisterne, malim vozilom za tehničke intervencije te jednim srednjim vozilom i jednim malim za šumske intervencije. DVD Plitvička jezera ima oko 60 članova, osnovano je 2014. godine. Tijekom 2014. godine zabilježeno je 40 – tak intervencija, mahom manjih požara te djelovanje uslijed poplava. Izdvaja se i sudjelovanje vatrogasaca u pomoći poplavljenim područjima poplavljene Slavonije.“, kazao je zapovjednik JVP „Plitvička jezera“ Ivan Pejkunović. Dodao je da su sva vatrogasna vozila kupljena isključivo sredstvima iz Općinskog proračuna.
Bila je to prigoda da se polože vijenci i zapale svijeće u parku kod spomenika Svetom Jurju u spomen na sve poginule i umrle vatrogasce.
Dražen Prša