U petak, 19. veljače od 11  sati u Kabinetu župana ličko – senjske županije održat će se predstavljanje javnosti projekta „Razminiranje poljoprivrednih površina u Ličko – senjskoj županiji“ čime će se svečano obilježiti početak provedbe projekta i uvođenja izvođača radova u posao pretraživanja i razminiranja.

Ovaj projekt iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Financira se iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR). Radi se o pretraživanju i razminiranju poljoprivrednih površina u Ličko – senjskoj  županiji, ukupne površine od 6.819.070 kvadratnih metara, financijske vrijednosti od 46.051.547 kuna.

Poslove razminiranja i pretraživanja obavit će tvrtka Istraživač d.o.o. iz Nuštra koji su odabrani u provedenom postupku javne nabave.

Predstavljanju projekta javnosti uz župana Milana Kolića nazočit će predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te predstavnici lokalne samouprave i izvođača radova. Nakon predstavljanja sudionici će se uputiti na predviđenu lokaciju za razminiranje u naselju Lički Ribnik, gdje će se obilježiti početak radova na poslovima pretraživanja i razminiranja.

L.O.