Obilježen Dan državnosti u Brinju

U prigodi Dana državnosti RH danas je u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Brinju održana sveta misa za Domovinu koju je predvodio brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić.
Potom je izaslanstvo Općine Brinje, na čelu sa načelnikom Općine Brinje Zlatkom Fumićem i zamjenikom Milanom Kolakom te predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Perkovićem, potpredsjednicom Josipom Galetić te vijećnicom Mirjanom Smiljanić, položilo vijenac i zapalilo svijeće kod Centralnog križa na glavnom brinjskom groblju, a vlč. Pejo Ivkić je izmolio Očenaš i udijelio božji blagoslov.
Svim stanovnicima Općine Brinje povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković, zajedno sa suradnicima, uputili su čestitku:
„Obilježavajući Dan državnosti, prisjećamo se zasjedanja Hrvatskog sabora 25. lipnja 1991. godine i donošenja povijesne Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Dan državnosti je prigoda za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju te posebno za iskazivanje pijeteta prema hrvatskim braniteljima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske“.

L.O./A.M.