„Obitelj je zajednica muškarca i žene!!!“

Glasački listić
Glasački listić
Glasački listić

Na anketno pitanje “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”, koje smo poslali na desetke e-mail adresa osobama iz političkog i društvenog života Ličko senjske županije, jedino su se udostojili odgovoriti župan Ličko senjske županije Milan Kolić, predsjednik ŽO HDZ-a LS Darko Milinović i predsjednik HUS GO Otočac Ivan Bižanović.

Župan Milan Kolić kaže da će zaokružiti DA.
Dodaje da podržava prijedlog građanske inicijative „U ime obitelji“ da se u Ustav Republike Hrvatske unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca. Kao katolik i demokršćanin uvažavajući sve vrijednosti modernog društva držim da inicijativa „U ime obitelji“ omogućava da država funkcionira na tradicionalnim vrijednostima, a jedna od njih je obitelj kao zajednica žene i muškarca. Pozivam sve žitelje Ličko-senjske županije da iziđu na referendum i podrže ovu inicijativu, kaže župan Milan Kolić.

Nastavak ispod oglasa

Predsjednik ŽO HDZ-a Ličko senjske županije Darko Milinović kaže da će pozvati biračko tijelo HDZ-a da izađe na referendum i zaokruže DA jer je brak trajna zajednica muškarca i žene utemeljena na zajedničkoj ljubavi i poštovanju koja kao društvena ustanova čini temelj obitelji. Željom da se brak definira kao zajednica muškarca i žene ni na koji način ne želi ograničiti prava onih koji imaju drugačija uvjerenja, nego se pokušava zaštititi onu vrijednost koju držimo temeljnom vrijednošću svakog društva. Zalaganje za brak kao zajednicu muškarca i žene otvorenu životu jest zalaganje za našu budućnost, kazao je Darko Milinović.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika GO Otočac Ivan Bižanović kaže:
„Ja potječem iz kršćanske obitelji, za mene je brak zajednica muškarca i žene. Bog je stvorio muško i žensko, sve što se rađa unutar te zajednice jest obitelj koja čini čovječanstvo i jedino kao takva jamči joj opstanak. O jednakoj vrijednosti homoseksualnog i heteroseksualnog odnosa raspravljat ću samo s onima koji su iz homoseksualnog odnosa rođeni. Ja svjedočim svoju rimokatoličku vjeru ne obazirući se na obeshrabrenja. Ja ću glasati “ZA”.

Druga gospoda kojima smo poslali anketno pitanje nisu se udostojila odgovoriti, a među njima su predstavnici oporbenih stranaka, ali i osobe iz javnog života županije. Ostavljamo čitateljima da zaključe zašto!!!

L.O.