Objavljujemo izrađenu studiju “Teorija zajedničkog zločinačkog pothvata i međunarodno kazneno pravo – izazovi i kontroverze”

1

Na sastanku Vlade RH 16. travnja premjerka Jadranka Kosor rekla je kako je izvijestila udruge da je Akademija pravnih znanosti na čelu s prof. Željkom Horvatićem izradila studiju “Teorija zajedničkog zločinačkog pothvata i međunarodno kazneno pravo – izazovi i kontroverze” koja je poslana veleposlanstvima, te kako je započeta snažna diplomatska aktivnost.

Najavila je angažiranje vodećih pravnih stručnjaka, među kojima i profesora Mirjana Damaške u SAD-u. Idući tjedan ponovno će se sastati s novoustrojenom radnom skupinom branitelja i ministara i razmotriti na temelju pravne analize što bi se još moglo učiniti.

Oglas

“Dogovorili smo se da trebamo raditi zajedno i dobili smo kao vlada potporu u dovršenju pregovora za ulazak u Europsku uniju – jedinom putu kojim Hrvatska treba ići. U trenutku kada propitujemo sve što se dogodilo – eventualne propuste ili krive korake, iznimno je važno čuti da hrvatski branitelji smatraju da nema alternative osim završiti pregovore i postati 28. članica EU”, istaknula je Kosor.

Svi predstavnici udruga iz Domovinskog rata pozvali su na konferenciji za novinare na jedinstvo i zajedništvo te aktivno sudjelovanje u pronalaženju pravnih rješenja za rušenje kvalifikacije haaškog suda o udruženom zločinačkom pothvatu te oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača u drugostupanjskom postupku.

Portal Lika-online donosi Vam studiju pod naslovom “Teorija zajedničkog zločinačkog pothvata i međunarodno kazneno pravo – izazovi i kontroverze”

Studiju pogledajte na ovom linku – http://www.lika-online.com/Studija_o_zajednickom_zlocinackom_pothvatu_hrvatska_verzija.pdf

H.J.