Portal Lika online ekskluzivno doznaje da su obje firme gradonačelnika Starčevića koristile državnu pomoć za vrijeme korona krize.

Iako smo u jednom tekstu govorili o tome hoće li gradonačelnik obavijestiti javnost o korištenju državnih potpora za vrijeme korona krize, u demantiju koji je uputio prije dva dana, gradonačelnik navodi: “Naime, niti moj zamjenik  Ivica Tomljenović  niti ja nismo se prijavili na potpore za pomoć gospodarstvenicima Grada Gospića, što je vidljivo i iz popisa objavljenog na stranicama Grada Gospića te ovakva pisanja služe isključivo u svrhe klevete i povrede naše časti.

Naravno, iako je tema bila o pomoći, točnije, novcu koji je Grad Gospić uplatio lokalnim poduzetnicima, naše pitanje nije bilo jesu li gradonačelnik i njegov zamjenik aplicirali za tu pomoć, jer je iz objavljenih dokumenata jasno bilo da nisu, niti su imali na to pravo, već smo postavili pitanje jesu li tražili za državnu pomoć.

Karlo Starčević vrlo često spominje kako nikada od države nije dobio niti jednu kunu, no podaci o pomoći koje je država dala za vrijeme korona krize jasno ga demantiraju. Obje firme Karla Starčevića dobile su pomoć. Ništa u ovome nije sporno, osim što je Starčević ponovno pokušao obmanuti javnost i to u službenom dopisu koji potpisuje kao gradonačelnik Grada Gospića.

L.O.