HDZ Gospić: “Obmane i manipulacije SDP-a u svrhu svoje promidžbe, a na uštrb SSSH”

20

GOSPIĆ – U sjedištu HDZ-a Ličko-senjske županije i Grada Gospića održana je konferencija za novinare s naslovom «Obmane i manipulacije SDP-a u svrhu svoje promidžbe, a na uštrb SSSH». Na konferenciji su govorili  župan Milan Jurković, tajnik ŽO HDZ-a prof. Ivica Mataija, gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić i predsjednik GO HDZ-a Petar Krmpotić. Povod susreta s novinarima bili su jučerašnji natpisi u nekim medijima koji su ocijenjeni neistinitim i zlonamjernim obmanjivanjem građana Gospića i Ličko-senjske županije od strane SDP-a. Gradonačelnik Milan Kolić je novinarima dao kopije zahtjeva SSSH-a Ličko-senjske županije za postavljanjem štanda za prikupljanje potpisa na gradskim površinama.

– Naše su službe zahtjev sindikata zaprimile 15. lipnja i promtno su reagirale. Kao i za svaki skup ili slična događanja mora postojati službeno odobrenje policije i komunalnih službi Grada Gospića. Grad Gospić ne samo da je odmah reagirao po zaprimanju dopisa nego smo gospođi Jasni Kirasić, povjerenici SSSH-a dali na korištenje štand. Ovdje je to Rješenje pa stoga nema mjesta obmanama o tobožnjoj zabrani postavljanja štanda SSSH. Ono što ne ide u prilog ovoj inače legitimnoj akciji sindikata jest politiziranje od strane SDP-a koji je na određeni način postavlja kao da ima monopol za zaštitu radničkih prava. Tako se dogodilo da su se na štandu sindikata našli ljudi iz SDP-a koji sa prikupljanjem potpisa i radom sindikata nemaju nikakve veze. Ja sam gospođu Kirasić pitao je li ovdje u pitanju promidžba SDP-a Grada Gospića ili akcija sindikata o kojoj mi je ona govorila. Na ovaj je način SDP nažalost izmanipulirao  sindikat, ali i mnoge građane koji su nasjeli takvoj kampanji, naglasio je gradonačelnik Kolić i potom taksativno naveo  ukidanja radničkih prava, prava rodilja i hrvatskih branitelja koja je od 2000.-2003. godine provodila Vlada  premijera Ivice Račana. Gradonačelnik se također osvrnuo na, kako je istaknuo, neistinite tvrdnje neodgovornih medija o stvaranju tzv. atmosfere straha i nepovjerenja u Gospiću.

Župan Milan Jurković je u svojem izlaganju kao idejnu vodilju manipulacije SDP-a prema građanima i sindikatima naveo frustracije oporbe.

– Takvo je nekorektno ponašanje donekle razumljivo jer u ovome gradu i ovoj županiji SDP nikako da postigne nekakve bolje rezultate. Ja im želim poručiti da će te njihove frustracija trajati još najmanje  20-ak godina. Županiju razvijamo ravnomjerno, na zadovoljstvo svih njezinih građana, podržavajući pri tome sve poteze Vlade RH i sve poteze razgovora Vlade u pregovorima sa sindikatima. Trebamo jasno naglasiti da ova konferencija HDZ-a nije uperena protiv SSSH jer sindikati imaju svoje zakonsko pravo i načine sindikalne borbe za ostvarivanje svojih prava i to je legitimno. Ali  je nelegitimno i prije svega nepošteno da se SDP postavlja kao zagovornik prava radnika na  području Grada Gospića, Ličko-senjske županije i Hrvatske. To je laganje birača i podmetanje kukavičjih jaja, ali to je i jamstvo da takvo prikupljanje potpisa uz suport SDP-a neće biti uspješno. Zato pozivam sve članove HDZ-a, sve simpatizere i sve naše građane da ne reagiraju na takvo ispolitizirano prikupljanje potpisa. To nije dobro niti za sindikate koji su ovim načinom sudjelovanja SDP-a zapravo  obmanuti!» rekao je tijekom konferencije župan Milan Jurković. Predstavnici HDZ-a su ustvrdili kako je povjerenje građana na izborima najbolje jamstvo kvalitete i ustrajnosti nečijeg rada, dok izborni rezultati  SDP-a  na ovim prostorima iz istih razloga  za sada minorni.

M. S.