Obnova senjske rive ne posustaje

Lijepi dani ove jeseni olakšali su mnoge radove na otvorenome. Tako se u Senju nastavljaju radovi u luci. U tijeku je sanacija spuštališta za brodove („špijaže“) kod Mađarske rive i sanacija glavne rive Svetog Nikole. Radovi na spuštalištu su vrijedni 400 tisuća kuna i bit će gotovi koncem ovoga tjedna, a financiraju ih Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Lučka uprava Senj.

Započeli su radovi na glavnoj rivi, pri čemu se najprije rade podvodni dijelovi, a tek onda  slijedi obnova kamena na samoj rivi. Cijena radova je oko 5 milijuna kuna, a rok izvođenja radova je sto dana od početka posla. Radovi će se odnositi zamjenu i sanaciju obalnog zida, obložnica i poklopnica u cijeloj dužini rive koja je dugačka 45 metara.

Nastavak ispod oglasa

U sklopu ovih radova na rivu će se instalirati struja i voda kako bi se mogli opskrbljivati turistički brodovi, što će biti novi sadržaji za turističke manifestacije. Obnovu rive Svetog Nikole zajednički financiraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Grad Senj. Na ovaj će način senjska riva svojom vizurom i sadržajima uvelike doseći razinu kakva joj pripada kao turističkom središtu.

L.O.