Senjski dječji vrtić opet vratio se na svoju staru lokaciju, ali obnovljen i proširen. Na otvorenju su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Senja Jurica Tomljanović sa suradnicima, predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Travica“ Vedran Tomljanović, ravnateljica vrtića Dubravka Glavaš kao i djelatnici vrtića.
Ukupna investicija u Dječji vrtić iznosila je 15 mil. kuna, od kojih je Grad Senj iz vlastitih sredstava financirao 60 posto iznosa, a ostatak je sufinanciran od strane Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama.
U adaptiranom dijelu vrtića zamijenjene su sve elektro instalacije, vodovod i kanalizacija. Zamijenjena je sva unutarnja i vanjska stolarija, zidne i podne obloge, fasada i krov s toplinskom izolacijom. Ukupna površina adaptiranog dijela vrtića sada je 662 m2. Dogradnjom postojeće zgrade dječjeg vrtića povećao se kapacitet za dodatnih 511 m2. Pri tome su dograđene četiri nove prostorije za boravak djece, dvije jasličke i dvije vrtićke s pripadajućim popratnim sadržajima, središnjim prostorom za igru, uredima za zaposlenike i spremištem. Novi dio vrtića opremljen je novim namještajem i didaktikom.
Vrtić sada pruža mogućnost smještaja djece u sedam odgojno – obrazovnih skupina, od čega je pet vrtićkih i dvije jasličke.

L. O.